15-Daagse rondreis

Onze 15-daagse rondreis door midden en zuiden van Marokko is als een sprookje uit 1001 en nacht. Na een ongeveer 4 uur durende vlucht bevindt u zich in een compleet andere wereld die al uw zintuigen zal prikkelen. U reist langs de vier koningssteden van Marokko naar de zuidelijke badplaatsen aan de Atlantische Oceaan. Bezoek de kleurrijke souks van Fez, Meknes en Rabat en de indrukwekkende Hassan II moskee in Casablanca.

Ervaar in het zuiden het magische Djemaa el Fna plein in Marrakech met haar slangenbezweerders, verhalenvertellers, muzikanten en de prachtige Koutoubia moskee die vanuit vrijwel overal in Marrakech zichtbaar is. De reis vervolgt zich naar de parel van de Atlantische Oceaan: Essaouira, een paradijs voor watersporters en levensgenieters. Van de ene wonderschone badplaats naar de andere: Agadir met haar 10km lange goudgele zandstrand en ruim 300 dagen zon per jaar.

Midden Marokko

Fez

Fez

Fez is de oudste van de vier koningssteden van Marokko en de ideale stad om het echte Marokko te ervaren. De oude stad van de Sultan is betoverend met zijn doolhof van smalle straatjes met winkels, mensen, ezels en muurfonteinen. Met 3 vierkante kilometer is het de grootste Medina van de wereld. Een bezoek aan dit oude bemuurde stadsdeel is als een reis terug in de tijd naar een exotische middeleeuwse stad.

 

 

 

 

Meknes

Meknes

Door de ruim 40 km lange oude stadsmuren zijn de mooie monumenten van Meknes door de eeuwen bewaard gebleven. De als een van de mooiste poorten ter wereld beschouwde Bab Mansour is in het begin van de 18e eeuw gebouwd. De poort geeft toegang tot de eigenlijke keizerlijke stad, waar het mausoleum van de sultan een bezienswaardigheid blijft. U kunt ook wegdromen aan de rand van het waterbassin van Agdal, een enorm rechthoekig waterbekken.

 

 

 

Rabat

Rabat

Rabat, de hoofdstad van Marokko ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft zeer veel te bieden. Geniet van de culturele bezienswaardigheden, bezoek één van de vele cafés en restaurants en maak een wandeling door de Rue Soukia de grootste winkelstraat van de oude stad. De meer dan 1000 jaar oude stad is een historische bezienswaardigheid voor iedere toerist met zijn Mausoleum van Koning Mohammed V en het Archeologisch museum.

 

 

 

Casablanca

Casablanca

Casablanca een moderne wereldstad die nooit slaapt en is voor iedere bezoeker van Marokko een must. Een verblijf in Casablanca is pas echt compleet wanneer men een bezoek brengt aan de moderne Hassan II moskee. De moskee ligt aan de kust en biedt uitzicht over de Atlantische Oceaan. Een gigantische glazen vloer, die ruimte biedt voor 25.000 bezoekers, biedt uitzicht op het water. Naast de 25.000 mensen die een plek kunnen vinden binnen is er buiten plaats voor 85.000 mensen. De minaret is de hoogste ter wereld met een hoogte van 210 meter. Voor mensen die graag winkelen is er de chique winkelbuurt Mâarif vol met trendy gelegenheden en luxe boetiekjes. De wijk met de beroemde Twin Center Towers is ook zeer geliefd onder de rijke jongeren van de stad.

 

Zuid Marokko

Marrakech

Marrakech

Marrakech is een fantastische stad, het is dan ook hét toeristische symbool van Marokko. Jaarlijks bezoeken twee miljoen toeristen vanuit de gehele wereld Marrakech vanwege haar charme en schoonheid.

 

Het magische Djemaa el Fna plein in Marrakech met haar slangenbezweerders, verhalenvertellers, muzikanten is vooral ’s nachts een geweldige ervaring. De Koutoubia moskee die vanuit vrijwel overal in Marrakech zichtbaar is staat vlak voor het plein.

 

De Menara Tuinen worden beschouwd als de meest romantische plek in Marrakech en vergeet niet om een van de vele bezienswaardigheden te bezoeken achtergelaten door veel Europeanen en Amerikanen die verliefd zijn geworden op Marrakech.  Vanuit Marrakech kan er een excursie gemaakt worden naar de middeleeuwse stad: Ait Ben-Haddou. De kleine verborgen stad met haar zandforten is zeer geliefd bij filmproducenten en onder andere bekend van de films: Gladiator, Lawrence of Arabia, The Mummy en The Kingdom of heaven. De stad staan dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

Essaouira

Essaouira

De baai van Essaouira is een paradijs voor windsurfers en andere wind- en watersporten. Jaarlijks in Juni vindt er een wereldmuziek-festival plaats wat vele honderdduizenden bezoekers trekt. De stad wordt dan in inwonersaantal verveelvoudigd, Marokkaanse maar ook zeer veel buitenlandse gasten komen genieten van een typische combinatie van Marokkaanse, Noord-Afrikaanse, Berber en jazz/blues muziek. Essaouira is een plek om letterlijk uit te waaien en tot rust te komen. Geniet van het strand en de restaurants waar u van de net gevangen vis kunt genieten.

 

 

Agadir

Agadir

Agadir is de belangrijkste badplaats van Marokko met een 10km lang goudgeel zandstrand. Agadir is lid van de zeer besloten club van de mooiste baaien ter wereld en is dan ook de ideale plek voor een strand, sport of relax- vakantie.

Agadir is in vergelijking met de oude koningssteden zeer modern maar toch kan men ook hier het echte Marokkaanse gevoel ervaren waarbij een excursie naar het binnen land zeer aan te raden is.